Groen diamant

Groen diamant juwelen

Groene diamant juwelen staan garant voor een prachtige uitstraling. Groene diamanten zijn wel degelijk diamanten en mogen zeker niet verward worden met saffieren die dan wel groen zijn van kleur, maar geen diamanten zijn maar saffieren. Een saffier andere soort van edelsteen dan een diamant, en dan wel een korund.

Waar komt groen diamant vandaan?

Groene diamant wordt niet perse als groene diamant gedolven. Diamant kan groen worden wanneer deze edelstenen ondergronds met radioactieve stralingen van uranium in aanraking komen. Bij het horen van het woord ‘radioactief’ moet je in dit geval niet schrikken. Het gaat hier om natuurlijke radioactiviteit en het proces waarbij de diamanten hierdoor hun groene kleur krijgen, kan miljoenen jaren duren. De stenen zijn dus helemaal niet radioactief besmet of zo, en zijn in geen geval gevaarlijk voor de gezondheid.

Wat is de waarde van groen diamant

Net zoals bij andere gekleurde diamanten geldt voor groen diamant dat hoe dieper de kleur is, hoe kostbaarder de diamant wordt. De kostbaarste groene diamanten zijn de edelstenen die de kleuren groen en blauw combineren. Op die manier krijg je stenen die turkoois van kleur zijn.

 

De bekendste en waardevolste groene diamant van de wereld

De Dresden Green is wellicht de beroemdste groene diamant. Zoals de naam doet vermoeden kun je deze uiterst zuivere steen bewonderen in Dresden.

Groen diamant juwelen

Hoewel groen diamant kostbaar is, wordt het toch veel gebruikt in tal van juwelen. Bij erkende juweliers en ambachtslui vind je sierlijke en mooi geslepen oorhangers en halskettingen uit wit edelmetaal waarin groen diamant verwerkt werd. Ook ringen met groen diamant zijn prachtig in combinatie met zowel wit als geel edelmetaal zoals witgoud, geel goud en platina. Op sites van reguliere juweliers vind je groen diamant juwelen aan een prijs van 800 à 900 euro. Dit is een prijskaartje waar misschien toch nog heel wat mensen van schrikken, maar wanneer het gaat over een cadeau voor iemand waar je een speciale  band mee hebt, dan zijn groen diamant juwelen de uitgave waard en wie echt voor dergelijk juweel wil gaan, heeft het er wellicht ook voor over om hier speciaal voor te sparen.

Goedkope groep diamant juwelen

Op sommige online webwinkels vind je groen diamant juwelen aan absolute onrealistische dumpingprijzen. We kunnen het niet genoeg herhalen, en daarom doen we het hier nog maar eens een keer: echte groen diamant juwelen zijn kostbaar en kun je niet kopen voor een paar tientjes. Laat je op voorhand goed informeren voor je een aankoop doet waar je later spijt van hebt.