Bruidssluiers

Bruidssluiers 2017

Bruidssluiers zijn weer helemaal terug van weggeweest. Voor sommige bruiden ogen ze een beetje ouderwets, voor anderen is dit helemaal nostalgie. Bruidssluiers vormen dus een optioneel onderdeel van het ensemble dat je draagt op je trouwdag, maar wie hiervoor kiest, doet dit uit overtuiging. Traditioneel bedekken bruidssluiers het gezicht, maar in vele gevallen is niet meer het geval bij de eigentijdse bruid. Toch blijven deze sluiers een klassiek en traditioneel element. Vaak worden ze op een diadeem of kam bevestigd in het haar.

Klassieke bruidssluiers

Klassieke bruidssluiers worden vervaardigd uit wit doorzichtig tule zonder aanbrenging van bijkomende siermotieven. Vaak lijkt het soms of bruidssluiers er allemaal hetzelfde uitzien, maar niets is minder waar. De kam of diadeem waar de sluier op rust wordt vaak wel versierd of wordt uit bijzondere materialen gemaakt zodat hiermee het onderscheidend effect gecreëerd kan worden. Swarovski kristallen of bloemen zijn veelvoorkomende sierelementen voor bruidssluiers. Soms worden ook glaskralen gebruikt. Zoals de sluier nu gebruikt wordt, is het eerder een vorm van haardecoratie dan een traditionele sluier die ook het gezicht bedekt.

Eigentijdse sluiers

Wie er nu voor kiest om een bruidsluier te dragen, kiest vaak voor bruidssluiers met opvallende motieven. Hier komt opvallend kantwerk duidelijk weer in de kijker staan. Aan de haardecoratie wordt dan veel aandacht besteed. Wit en ivoor zijn veel voorkomende tinten voor moderne decoratieve bruidssluiers.

Bruidssluiers met kralen

Bruidssluiers met kralen hebben vaak een klassieke vorm, maar vallen op door dat er glaskralen door de tule heen geweven werden. Hier werd er dus bewust voor gekozen om de kralen niet op de kam te gebruiken, maar wel degelijk op de sluier zelf. Door voor deze soort van bruidssluiers te kiezen, kies je tegelijk ook voor een decoratieve sluier. Deze sluiers worden in het haar bevestigd als decoratie en kunnen niet voor het gezicht gedragen worden.

Lange bruidssluiers

Lange bruidssluiers hebben vaak een dubbele functie. Enerzijds doen ze dienst als haardecoratie, anderzijds vullen ze de sleep van een trouwjurk aan of fungeren ze als sleep.  Lange bruidssluiers vormen een traditioneel element en passen zeer zeker goed bij een lange sleep. Veelal worden deze sluiers voorzien van kunstig uitgewerkte motieven die het geheel van je bruidsjurk wat meer cachet geven. Wanneer je hiervoor kiest, doe je er goed aan om diverse bruidssluiers goed met elkaar te vergelijken, zodat je er zeker van bent dat je kiest voor het mooiste motief. Wie denkt dat lange bruidssluiers veel duurder zijn dan korte, zal aangenaam verrast zijn. Het prijsverschil is minimaal en soms kun je van onverwachte kortingen genieten.