Bruidshandschoenen

Bruidshandschoenen

Tijdens je huwelijksdag zie je er keurig en smetteloos uit. Zeker wanneer je voor een lichte of witte bruidsjurk gekozen hebt, is het belangrijk om je ensemble zuiver te houden. Bruidshandschoenen kunnen daar zeker een handje bij helpen. We denken hierbij vaak aan klassieke witte handschoenen, maar uiteraard bestaan er nog andere mogelijkheden die we graag met je delen.

Klassieke bruidshandschoenen

Deze handschoenen zijn wit en lang, hebben de obligate vijf vingers en reiken tot aan je ellenbogen. Deze volle witte bruidshandschoenen ogen een beetje fantasieloos, maar doen hun werk goed en zullen zeker goed van pas komen wanneer je in de winter of gewoon op een koude herfst- of lentedag trouwt. Wie hiervoor kiest, zal niet uit de toon vallen, maar met een beetje meer fantasie kun je je andere modellen voorstellen.

Kanten bruidshandschoenen

Wanneer je hiervoor kiest, dan maak je een bewuste keuze voor verfijnde bruidshandschoenen. Door gebruik te maken van kant of van een kantmotief, maak je de handschoenen die je zult dragen op je huwelijksdag al een heel stuk frivoler. Eindeloze mogelijkheden gaan nu voor je open. Deze bruidshandschoenen zullen heel wat minder zwaar op de hand zijn. Met het juiste ontwerp zullen je handen goed tot hun recht komen en zullen je onderarmen mooi versierd worden door kunstige motieven. Je hebt hier de keuze tussen vijfvingerige handschoenen of bruidshandschoenen  zonder vingers.

Bruidshandschoenen zonder vingers

Handschoenen hebben altijd vijf vingers en wanten voorzien alleen een aparte ruimte voor de duim. Zo leerden we het tenminste als kind. Vele modellen van bruidshandschoenen laten de vingers helemaal achterwege en vervangen ze door een kanten motief of een lus rond de middenvinger. Zo wordt de natuurlijke schoonheid van je handen extra in de kijker gezet en creëer je meteen een extra ondermouw. Dit geeft een bijzonder stijlvol effect en combineert een hedendaags modegevoel met historische klederdracht.

Korte bruidshandschoenen

Wie het niet begrepen heeft op de traditionele lange bruidshandschoenen, heeft zeker een optie. Waarom kies je niet gewoon voor korte exemplaren? Je onderarmen worden dan wel niet bedekt, maar het is maar de vraag of je dat wilt. Misschien draag je wel een trouwjurk met lange mouwen en dan zijn korte bruidshandschoenen zeker heel erg handig. Je hebt hier volop de keuze uit diverse kanten motieven die in combinatie met je bruidsjurk er zeker zullen voor zorgen dat je zult schitteren op je huwelijksdag. Korte bruidshandschoenen vind je trouwens zowel met vingers als zonder vingers!